Wanneer massagetherapie? 

Bewustwording, inzichten en heling als je vast zit in je lijf, geest of leven.

Bewustzijnsontwikkeling
Het gaat bij mij in de praktijk om Massagetherapie. Ook wel lichaamsgerichte therapie genaamd. Ik combineer massage met focussing en energetische oefeningen. Doel van de sessies is contact maken met jezelf. Bewust worden van dat wat ontspanning in de weg zit; Een innerlijke houding die fysieke of geestelijke pijn geeft.
Bij mij in de praktijk komen mensen die (weer) hun lichaamssignalen willen herkennen. Op zoek zijn naar verfijning in het voelen en in contact willen komen met hun innerlijk kompas.

Mijn massagesessies kunnen een ontroerende reis betekenen, troostend en helend zijn, je de vrijheid teruggeven om echt jezelf te mogen zijn of verrassende inzichten geven die je hoofd eerder niet kon bedenken…

Spreekt dit jou ook aan? Je bent van harte welkom!

Ik doe veelal therapeutische trajecten met doorstroom. Ik maak tijd voor mensen met (dieperliggend) trauma en/of behoefte aan bewustzijnsontwikkeling. Hoofd, hart, lijf en bezieling helemaal in het volle licht zetten!

Ben je uitgevallen op het werk? Bezoek dan onze site: Villa Uitzicht.nl
Via jouw werkgever kun je in aanmerking komen voor een traject met mij en de psycholoog.

Over massagetherapie

Transformeren door niet te willen veranderen...

Massagetherapie heeft als kenmerk dat de massages altijd beginnen vanuit een zijnshouding. Dat is een acceptatie van alles wat er is en zich aandient, zonder daar direct een verandering in aan te willen brengen. Het is een uitnodiging om te ervaren en te voelen wat er in dit moment bij jou aanwezig is.

Paradox: Natuurlijk wil je júíst wel verandering, van je pijn af of ontspannen. Maar door dit eens niet te willen en wél ruimte te geven aan en te luisteren naar wat zich in jou aandient, kan er iets transformeren. In je gevoel en in je bewustzijn.

Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft zal deze krijgen in de vorm van de massage die daar het beste bij past. Daarbij geef ik aandacht aan eventuele emoties en gedachten die daarbij loskomen. Je wordt begeleid in het bewustwordingsproces. De boodschappen van het lichaam worden niet ontkend of gebagataliseerd, maar geaccepteerd en verstaan.

Werkwijze

Het eerste bezoek nemen we de tijd om te kijken waar jouw vraag ligt, wat je graag wil, en welke massagevorm het beste bij je aansluit. Dit is de basis voor een speciaal op jou afgestemde massagebehandeling.

Vervolgens word je ruim een uur gemasseerd. Mijn massage is een uitnodiging om helemaal met je aandacht bij jezelf te komen. Je krijgt de gelegenheid om je bewust te worden van die aspecten die de ontspanning en het meer in contact komen met jezelf, in de weg zitten.

Over het algemeen zijn er tussen de 3 en 8 sessies nodig om weer meer in contact te komen met je lichaam en met jezelf. En om datgene wat je ervaren hebt tijdens de massage te integreren in je leven.

Het kan natuurlijk ook heerlijk zijn om éénmalig een massage af te spreken en weer eens stil te staan bij jezelf. 

Welke massages?

Vaak gebruik ik een combinatie van verschillende massages en technieken.

Voorafgaand aan de massage stemmen we samen af wat er bij je leeft, wat je voelt en wat je graag wilt. Dit is de basis van een speciaal op jou afgestemde behandeling.


De massage heeft een intense en diepe werking. De behandeling heeft een rustig tempo, er is volop aandacht. Hierdoor word je uitgenodigd om echt tot je kern te komen.

Klassieke en energetische massages

Bindweefsel massages

Voetreflexzone massage

Holistic Pulsing

Focussen

Meditatie

Zen en Inzicht massage