Wanneer massagetherapie? 

Bewustwording, inzichten en heling als je vast zit in je lijf, geest of leven.
 
Het gaat bij mij in de praktijk om Massagetherapie. Ook wel lichaamsgerichte therapie genaamd. Doel van de sessies is het bewust worden van overtuigingen, houding en gedrag, die ontspanning in de weg zitten. Of die fysieke of geestelijke klachten geven.
Bij mij in de praktijk komen mensen die (weer) hun lichaamssignalen willen herkennen. Op zoek zijn naar verfijning in het voelen en in contact willen komen met hun innerlijk kompas.

Mijn massagesessies kunnen een ontroerende reis betekenen, troostend en helend zijn, je de vrijheid teruggeven om echt jezelf te mogen zijn of verrassende inzichten geven die je hoofd eerder niet kon bedenken…

Spreekt dit jou ook aan? Je bent van harte welkom!

Over massagetherapie

Transformeren door niet te willen veranderen...

Massagetherapie heeft als kenmerk dat de massages altijd beginnen vanuit een zijnshouding. Dat is een acceptatie van alles wat er is en zich aandient, zonder daar direct een verandering in aan te willen brengen. Het is een uitnodiging om te ervaren en te voelen wat er in dit moment bij jou aanwezig is.

Paradox: Natuurlijk wil je júíst wel verandering, van je pijn af of ontspannen. Maar door dit eens niet te willen en wél ruimte te geven aan en te luisteren naar wat zich in jou aandient, kan er iets transformeren. In je gevoel en in je bewustzijn.

Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft zal deze krijgen in de vorm van de massage die daar het beste bij past. Daarbij geef ik aandacht aan eventuele emoties en gedachten die daarbij loskomen. Je wordt begeleid in het bewustwordingsproces. De boodschappen van het lichaam worden niet ontkend of gebagataliseerd, maar geaccepteerd en verstaan.

Werkwijze

Het eerste bezoek nemen we de tijd om te kijken waar jouw vraag ligt, wat je graag wil, en welke massagevorm het beste bij je aansluit. Dit is de basis voor een speciaal op jou afgestemde massagebehandeling.

Vervolgens word je ruim een uur gemasseerd. Mijn massage is een uitnodiging om helemaal met je aandacht bij jezelf te komen. Je krijgt de gelegenheid om je bewust te worden van die aspecten die de ontspanning en het meer in contact komen met jezelf, in de weg zitten.

Over het algemeen zijn er tussen de 3 en 8 sessies nodig om weer meer in contact te komen met je lichaam en met jezelf. En om datgene wat je ervaren hebt tijdens de massage te integreren in je leven.

Het kan natuurlijk ook heerlijk zijn om éénmalig een massage af te spreken en weer eens stil te staan bij jezelf. 

Welke massages?

Vaak gebruik ik een combinatie van verschillende massages en technieken.

Voorafgaand aan de massage stemmen we samen af wat er bij je leeft, wat je voelt en wat je graag wilt. Dit is de basis van een speciaal op jou afgestemde behandeling.


De massage heeft een intense en diepe werking. De behandeling heeft een rustig tempo, er is volop aandacht. Hierdoor word je uitgenodigd om echt tot je kern te komen.

Klassieke en energetische massages

Klassieke massage heeft een westerse grondslag.
Ik heb kennis van anotomie en fysiologie. Klassieke massage is met name gericht op je spieren, pezen en gewrichten en kan je laten ervaren waar je spanning of ontspanning voelt. Door middel van aandachtige knedingen en strijkingen en het masseren van trigger points, wordt de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling in je lichaam door massage gestimuleerd. 

Energetische massage heeft ook oosterse invloeden.
Het draagt de intentie om je aandacht te brengen naar de energieverdeling in je lichaam met de uitnodiging om dit zelf te voelen en te ervaren.
 
Het dragen, liften en strekken van armen en benen, en het dragen en draaien van het hoofd valt onder deze massage. Het nodigt uit te ervaren waar je vasthoudt of je juist overgeeft. 
 
Ook de chakramassage kan hier onder geschaart worden.
Door de chakra's aan te raken kun je je bewust worden van de verschillende levensgebieden die bij elk chakra horen.

Bindweefsel massages

Bindweefsel massage bestaat uit het rollen van de huid.
Zones van de huid hebben een relatie met organen, spieren en lichaamsfucties. 

Door bindweefselmassage toe te passen op het betreffende gebied is het mogelijk om in contact te komen met het bijbehorende orgaan of lichaamsdeel.

Je kunt je bewust worden van wat er 'onderhuids speelt ', of letterlijk gaan voelen hoe je in je vel zit. Vaak geeft deze massage een ervaring van ruimte.

Voetreflexzone massage

Voetreflexzone massage heeft als basis dat het hele lichaam is terug te vinden op je beide voeten.

Bij voetreflexzone massage worden de uiteinden van de zenuw- en energiebanen geraakt en wordt de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beinvloed. De conditie van de voeten reflecteert de algehele conditie van de mens. 

Door het aanraken van de verschillende zones op de voeten kun je je bewustworden van wat zich bij jou afspeelt op bijbehorend gebied.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. Je ligt hierbij gekleed op de massagetafel.

Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen word je uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.

Focussen


Focussen is aandacht geven aan iets van binnen dat nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat 'iets' stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat.

Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen is, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen.

Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen; je organisme weet zelf hoe dat moet.

Focussen is de rode draad in de massagetherapie, maar kan ook plaatsvinden in gesprek.

Meditatie

Vipassana- of inzichtmeditatie leert je om helder van geest, direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken. Het leidt tot een intuïtief begrijpen van wie, wat en hoe je bent.

Centraal staat het ontwikkelen van aandacht (opmerkzaamheid, mindfulness). Aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen. Met een open en liefdevolle houding ten aanzien van de mentale en fysieke verschijnselen die zich in en aan ons voordoen. Op een eenvoudige manier oefen je in direct waarnemen.

Gedachten en gevoelens, die je leven misschien vaak bepalen, ga je opmerken zonder je ermee te identificeren. Daardoor kan er ruimte ontstaan in jezelf.

Zen en Inzicht massage

Een massage voor vrouwen.

Extra lang tijd voor jezelf. Tijdens deze bijzondere en aandachtige massage gaat het om het hele lichaam en de hele mens. Een milde en intense weldaad voor lichaam en geest. Vóór de massage is er tijd om te vertellen wat je jezelf toewenst en waarom je de massage graag wilt ontvangen. Na afloop drinken we een kop thee en is er nog ruimte voor het trekken van een Osho zen tarot kaart...
 
Het gaat over jezelf een deugd doen en je eigen essentie te ervaren!
 
In een sfeervolle ruimte masseer ik je met warme olie. Ik stem me af op wat jij nodig hebt en begeleid jou in hoe je nog meer de ervaring van de massage toe kan laten en door je heen kan laten stromen. 
Als je je geblokkeerd voelt in jezelf ben je ook van harte welkom.

Een godinnenmassage kan betekenen:

 • Uitgebreide tijd nemen voor jezelf.
 • Aandachtige aanraking waarbij alles in jou er mag zijn, precies zoals het in je is.
 • Met aandacht naar oude pijn/blokkades gaan zodat er heling kan plaatsvinden.
 • Meer in je lijf komen en genieten van jezelf.
 • Inzicht en bewustwording!

Cadeaubon

Soms weet je iemand die je graag zou verrassen met een massage. Iemand die je een warm hart toedraagt. Of iemand waarvan je weet dat diegene daar echt eens aan toe is. Het verdient, of daar enorm van op zou knappen. 

 • Ontspanningsmassage cadeaubon
  Een massage van een uur en deze kost €60,-
 • Aandacht voor Lichaam & Geest cadeaubon
  Ik neem anderhalf uur de tijd voor een massage. De prijs is €90,- Deze is heel geschikt voor diegene die baat zal hebben bij wat meer ondersteunende begeleiding. Voor een dierbare die er bijvoorbeeld een beetje doorheen zit.
 • De Zen en Inzicht massage cadeaubon
  Een massage voor vrouwen. Er is twee uur de tijd en het kost €120,-
  Extra lang tijd voor jezelf. Tijdens deze bijzondere en aandachtige massage gaat het om het hele lichaam en de hele mens. Een milde en intense weldaad voor lichaam en geest. Vóór de massage is er tijd om te vertellen wat je jezelf toewenst en waarom je de massage graag wilt ontvangen. Na afloop drinken we een kop thee en is er nog ruimte voor het trekken van een Osho zen tarot kaart...

Hoe werkt het?
Je kunt de cadeaubon telefonisch bestellen via nummer 06 12 44 68 30, deze wordt naar het gewenste adres gestuurd, nadat je het bedrag hebt over gemaakt. 

Of je maakt gebruik van de mail info@massagepraktijkhaarlem.nl of het contactformulier. Vermeld de naam van de begunstigde en het adres waarnaar je hem wilt sturen.

Het gewenste bedrag maak je over naar NL53 KNAB 0255 0144 73.