Ilse Kroonberg

De stem van mijn hart volgen is van levensbelang voor mij.

Als jongvolwassene werd er een verdikking in mijn hartspier ontdekt. Dat was de start van mijn pad om naar mijn hart te luisteren. In het begin luisterde ik vooral naar de fysieke mogelijkheden en gaandeweg leerde ik op steeds meer niveaus mijn hart en dat van anderen kennen. 

Best moeilijk vaak, als jonge vrouw, dat luisteren en het ook nog opvolgen. Want mijn hoofd wilde andere dingen dan wat mijn hart aankon. Niet rennen, wel yoga bijvoorbeeld. Niet andermans tempo, wél die van mij. Geen stilzitten op kantoor, wel Massagetherapeut en dus ook blijven bewegen en voelen. Herstellen en rust nemen i.pv. doorgaan ook al is het uit enthousiasme. Wel enthousiasme mogen voelen, niet forceren, wel spelen. Niet stoer, wel moedig zijn. En vooral openen. Openen voor alles wat er leeft in mij en daar liefde aan toevoegen. Met het verstrijken van de jaren is het mij volkomen helder dat het hart en alles wat daarmee samenhangt, de richtingaanwijzer in mijn én ons leven is.

Professionele integratie

Als docent op Holos, de academie voor massagetherapie, raakte ik bekwaam in het liefdevol en aandachtig uitnodigen tot voelen wat er bij je leeft. Al 25 jaar oefen ik meditatie, train ik mijn bewustzijn en begeleid ik anderen daarbij.

In mijn werk als therapeut en stress specialist bij Villa Uitzicht, zie ik dat stress veelal het gevolg is van jezelf te veel aanpassen en daarmee jezelf te verliezen. Het lichaam geeft signalen dat het vast en zeker een andere kant op wil. Mogen zijn wie je bent en ontdekken wie dat ook weer is, helpt enorm goed. De stem van je hart vinden en erop vertrouwen dat het jou de juiste richting geeft.

Tijdens mijn training bij Ander Leven heb ik onder meer geleerd hoe anders denken leidt tot anders voelen. Daar ontving ik tools om belemmerende overtuigingen om te zetten naar behulpzame en deze te integreren in je leven. Ik leerde en ontwikkelde een manier om je eigen affirmaties te vinden. Mantra’s als voeding voor en aansporing in de door jou gewenste richting.

Door de jaartrainingen van Stembevrijding en het vele zingen en muziek maken dat ik de laatste jaren doe, weet ik dat vanuit je hart klank geven aan deze zinnen, de mantra’s van jouw leven, maken dat dat waar je van binnenuit naar verlangt, zich manifesteert in jouw leven.
In het proces dat hieraan voorafgaat is klank geven aan dat wat vanbinnen leeft een waardevolle bijdrage aan steeds meer in je kracht te gaan staan.

Hoe werkt het voor mij?
Voor mij is het belangrijk om mijn hart zacht te houden. Als professional, voor mijn gezondheid en in het contact met mijn dierbaren. Het is mijn bijdrage aan het grote geheel.
Ik merk dat als ik op emotioneel niveau mijn hart verzacht, ook fysiek mijn hart zachter wordt. Jarenlang heb ik les gegeven in Zacht Hart Yoga en Meditatie en nog steeds is dit de basis voor mijn sessies, lessen, liedjes en mijn dagelijks leven. Het maakt dat ik letterlijk veel vrijer kan bewegen. Bovendien maakt het me vrij te zijn wie ik ben, te voelen en te leven naar wat mijn hart me influistert. 

In het verbonden zijn met mijn hart, vind ik ook de verbinding met mijn essentie. Hier voel ik de eenheid met mijn medemensen en met de levenskracht in de natuur. 

Eenheid van lichaam, geest en ziel

Ik werk vanuit de holistische visie en bekijk de mens in zijn geheel en in relatie tot het grotere geheel.

Als geheel mens besta je uit: Je lichaam, je denken, je gevoel en je geest (Spirit). Daarnaast heb je een sociale, emotionele en spirituele belevingswereld; vanbinnen en in relatie tot je medemens en het leven. Al deze facetten van jou zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Een onbalans op het ene niveau heeft ook effect op (een van) de andere niveaus. 

Vaak komen klachten voort uit zo'n onbalans. Tijdens mijn sessies kan jouw onbalans aan het licht komen en krijg je er meer zicht op. Je verlangens mogen aan het licht komen en we scheppen ruimte om ze meer en meer in vervulling te laten gaan.

Door inzichten die je krijgt in het nu kun je nieuwe stappen zetten of andere keuzes maken in je leven.