Workshops & Meditatiegroep

Lief medemens van mij,

Zondag 22 januari ben je van harte welkom op de Hartmeditie.
We gaan ruimte maken in de borst, rug, schouders, nek en hoofd d.m.v. liefdevolle en zachte yoga.

Ongedwongen meditaties om aan te komen in het hier en nu en in je lichaam. Na al dit voorwerk van verzachten, openen en ontspannen, sluiten we af met de Metta meditatie. Zodat je hart weer een plek is van vertrouwen, verbinding en liefdevolle vriendelijkheid. En dat jij daarin aanwezig mag zijn. Wat een geluk...

Ik weet natuurlijk wel zo'n beetje wat mijn levenspad is, maar zondag na de Metta, kan ik het weer helemaal vóélen en dat gun ik jullie ook van Harte!

Informatie
Datum: zondag 22 januari van 10u tot 11.30
Locatie: Studio Jojamis Surinameweg 2
Prijs: €12,50

Hart meditatie - Mildheid voor jou en de ander

Hartmeditatie wordt ook Metta of liefdevolle vriendelijkheids meditatie genoemd. Het is een aanvullende meditatie bij Mindfulness en Vipassana.

Hartmeditatie of Metta helpt je milder te worden. Voor jezelf en ook voor anderen. In onze samenleving is het een gewoonte geworden om onszelf te bekritiseren. We kunnen behoorlijk streng zijn voor ons zelf. Dit lijkt je te helpen bij het bereiken van je doelen, maar de werkelijkheid is dat we onnodig lijden, onszelf afremmen, we snel blokkeren en niet meer echt genieten van de dingen die we doen. We ondermijnen onszelf met onze eigen aanvallende criticus. Mildheid is ons medicijn! 

Fysiek helpt het je (soms op den duur) wat ruimte te ervaren in je borst. Ook je nek en schouders en hoofd kunnen gaan ontspannen. Je hart kan zachter worden. Sommigen voelen hun hart ontspannen. Mij maakt het altijd een stuk blijer, ruimer en vriendelijker. Bovendien ziet ook de buitenwereld er meteen een stuk vriendelijker uit! 

Wat kun je verwachten:
We beginnen altijd met 'aankomen in de ruimte'. Bewust worden van de ruimte om je heen, de ruimte in jezelf en van wat ruimte bij je inneemt. Vervolgens gaan we ruimte maken. In zowel het lichaam als de geest. De middelen daartoe wisselen we af. Yoga, meditatie, dans, loopmeditatie.  We sluiten de ochtend af met  Metta. Een meditatie die bestaat uit liefdevolle vriendelijkheids wensen. Voor jezelf en ook voor anderen.
In dit alles word je door mij begeleid/meegenomen.

We wisselen zitten, lopen en bewegingsoefeningen met elkaar af.

Informatie
Data 2017: 22-01, 19-02, 19-03, 16-04, 21-05 en 18-06
Tijd: 10:00 - 11:30
Locatie: Belcanto gebouw, Surinameweg 2, 2035 VA Haarlem
Prijs: €12,50 per persoon. 

Je bent van harte welkom! 

Yogavakantie

De één leert om in contact te komen met diepe rust, welbevinden en nieuwe fitheid. De ander voelt zich na afloop gelukkiger en helderder, weet weer wat hij of zij wil. Weer een ander voelt dat frustratie en tegenzin zijn afgenomen en voelt zich meer op zijn of haar gemak met hoe-het-is. Stuk voor stuk belangrijke vaardigheden en inzichten, soms zelfs life-changing. Een yogavakantie of healthweek met Jojamis biedt veel meer dan een weekje asana's beoefenen. Sinds de eerste weken in 2009 schaven we de inhoud bij zodat iedere deelnemer er uit kan halen wat voor hem of haar op dat moment belangrijk is. Wil je het zelf ervaren? Neem dan contact op.